Squash vs padel

Squash

Squash og padel er to forskellige boldspil, der minder om hinanden, men har nogle væsentlige forskelle. Her er nogle af de vigtigste forskelle mellem squash og padel:

Spilleflade

Squash spilles indendørs i en lukket bane med fire vægge, hvorimod padel spilles udendørs eller indendørs på en bane omgivet af glas- og metalgittervægge.

Ketsjere

Squash-ketsjere er længere og har en lukket strengflade, mens padel-ketsjere er kortere, bredere og har ingen strenge – i stedet har de en perforeret fast overflade.

Bold

Squashbolden er lille, sort og har begrænset opspring, hvilket kræver opvarmning for at opnå den optimale opspringsevne. Padelbolden ligner en tennisbold, men er lidt mindre og har mindre tryk, hvilket resulterer i et lavere opspring.

Regler

I squash kan man score point, uanset om man har serven eller ej, og man spiller normalt op til 11 point. I padel scorer man kun point, når man har serven, og man spiller normalt op til 6 spil (med en fordel på 2 spil) i et sæt.

Væginteraktion

I squash er det tilladt at spille bolden af alle vægge, så længe den rammer frontvæggen før den rammer gulvet. I padel er det også tilladt at spille bolden af væggene, men bolden skal ramme modstanderens banehalvdel først, enten direkte eller ved at ramme en af væggene.

Udbredelse

Squash er en mere udbredt sport globalt og har været populær i mange år, mens padel er en relativt nyere sport og har sin største popularitet i Spanien og andre spansktalende lande.