Tennis vs Padel

Tennis

Tennis og padel er to forskellige boldspil, der har visse ligheder, men også væsentlige forskelle. Her er nogle af de vigtigste forskelle mellem tennis og padel:

Spilleflade

Tennis spilles på en rektangulær bane med et net i midten, der opdeler banen i to lige store halvdele. Padel spilles på en mindre bane, der er omgivet af glas- og metalgittervægge, med et net i midten ligesom i tennis.

Ketsjere

Tennisketsjere har lange skafter og en oval eller rund strengflade. Padel-ketsjere er kortere, bredere og har ingen strenge – i stedet har de en perforeret fast overflade.

Bold

Tennisbolden er større og har mere tryk sammenlignet med en padelbold. Padelbolden ligner en tennisbold, men er lidt mindre og har mindre tryk, hvilket resulterer i et lavere opspring.

Regler

I tennis spilles der op til 6 spil (med en fordel på 2 spil) i et sæt, og sættene kan variere fra bedst af tre til bedst af fem, afhængigt af turneringen. I padel spiller man også op til 6 spil (med en fordel på 2 spil) i et sæt, men kampe spilles normalt som bedst af tre sæt.

Væginteraktion

I tennis er det ikke tilladt at spille bolden af væggene eller hegnene omkring banen. I padel derimod er det tilladt at spille bolden af væggene, men bolden skal ramme modstanderens banehalvdel først, enten direkte eller ved at ramme en af væggene.

Udbredelse

Tennis er en meget populær sport globalt og har været det i mange år, mens padel er en relativt nyere sport og har sin største popularitet i Spanien og andre spansktalende lande.